מתכון להכנת ספינג`
סופגניה מרוקאית- הישר מבית סבתא רחל
מתכון פשוט להכנה צעד אחר צעד
מרכיבים:
1 קילו קמח
3 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
3 שקיות סוכר וניל
2 כפות ברנדי
1 שקית אבקת אפיה
3 וחצי כוסות חלב פושר
50 גרם חמאה
גרידת לימון שלם
אופן ההכנה:
- ממיסים את החמאה בחלב ומשאירים עד להפשרת החלב
- שמים בקערת גדולה מאד את כל המרכיבים ולשים אותם עד ליצירת בצק רך ואחיד
- משאירים את התערובת בקערה ומכסים עם מגבת מטבח או ניילון נצמד לתפיחה של 20 דקות
- טובלים את הידים במעט שמן ולוחצים על הבצק להורדת התפיחה
- יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים אותם עד ליצירת רצועה קצרה ועבה את הקצוות מהדקים
- מטגנים בשמן עמוק לא יותר מ180 מעלות חום עד להזהבה
- יש לסנן את השמן מהספינג’ בעזרת נייר סופג לאחר הוצאתו מהשמן
רצוי להוסיף סוכר מעל
בתאבון